Congelat el preu del transport públic per al 2017

Preus congelats, ampliació de la gratuïtat fins als 16 anys i facilitat d’accés per aturats a les bonificacions del transport públic, principals mesures anunciades.

El preu del transport públic seguirà congelat el 2017, segons van establir ahir el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, l’Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el vicepresident de Transport i mobilitat de l’AMB, Antoni Poveda. Per tercer any consecutiu, Catalunya aposta per mantenir els preus de la xarxa de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) i aprofundir en mesures socials, com ampliar la gratuïtat fins als 16 anys. També es flexibilitzaran els requisits perquè els aturats puguin accedir a bonificacions. Les administracions reclamen a l’Estat que incrementi la seva contribució, que no ha deixat de minvar des de 2008.

Les noves mesures inclouen la transformació de la T-12, la targeta infantil que permet accedir gratis, en una T-16. La nova targeta s’aplicarà a les sis zones del sistema tarifari integrat. Per altra banda, fins ara les persones que demostraren que estaven cercant feina podien accedir a un títol trimestral pel preu de tres T-10. Aquesta mesura implicava diverses complicacions, ja que com va admetre ahir la regidora de Mobilitat, Mercedes Vida, no hi ha cursos del Servei Català d’Ocupació en marxa. A partir d’ara, n’hi haurà prou amb que l’ajut que rebi la persona en atur no superi el salari mínim i les targetes seran mensuals pel preu d’una t-10. Les mesures també contemplen que en el cas que la contaminació arribi als 80 micrograms per metre cúbic de partícules en suspensió o als 200 de NO2, es posarà a la venda un títol d’anada i tornada a 1,80 euros per a una zona.

Aquest paquet de mesures suposarà un cost d’entre 15 i 20 milions d’euros, del qual La Generalitat, l’Ajuntament i l’AMB n’aportaran 10. Les administracions reclamen a l’estat espanyol mitjançant una carta, enviada al ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, l’aportació de la quantitat restant. Des de 2008, les aportacions del govern estatal han passat de 173 a 98 milions d’euros.

Author: Redacció Cornella Baix Llobregat

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada