Incidències i trucades al 112 per pluja i vent

El número d’emergències 112 ha rebut 420 trucades fins a les 20:30 h, segons informa Protecció Civil de la Generalitat

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) informa que el telèfon d’emergències 112 ha rebut 420 trucades per la pluja i el vent fins a les 20:30 h, 70 de les quals al Vallès Occidentals, 63 a Anoia, 46 al Baix Llobregat i 35 al Barcelonés. Les incidències s’han concentrat inicial a la comarca de Lleida, Tarragona i després han passat a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i Barcelona ciutat. Protecció Civil manté en estat d’ALERTA el Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya (Inuncat), per les incidències que està provocant la pluja intensa, el vent i la tempesta. Les pluges han entrat pel sud-oest de Catalunya i han avançat amb intensitat cap al nord-est afectant bona part del territori.

A més, les pluges també han provocat el despreniments de pedres a la calçada en diverses vies com la C-12 a Àger; C-14 a Solivella; T-362 a Bot; AP-2 a Vinaixa, i la TV-7002 a Vimbodí.

Segons informa Protecció Civil, “amb el pas de les hores hi pot haver risc de desbordament localment en alguns rius o rieres sobretot al prelitoral, amb la qual cosa es recomana molta precaució, allunyar-se de rius i rieres, no aparcar-hi el vehicle, i no travessar-les ni a peu ni amb el vehicle. No intenteu retirar el vehicle estacionat prop de rieres o subterranis en el moment de la pluja si s’estan produint acumulacions d’aigua”.

Author: Redacció Cornella Baix Llobregat

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada