El Govern signa un conveni per traslladar la Model

El Govern aprova la signatura d’un conveni amb l’Ajuntament per al trasllat de la Model i la construcció d’habitatge social a Trinitat Vella.

El Govern ha donat llum verda a la signatura d’un conveni entre la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona per desencallar el trasllat del Centre Penitenciari d’Homes de Barcelona, conegut com la Model. Aquesta decisió forma part de la voluntat de remodelar el sistema penitenciari a Barcelona i donar resposta a una llarga reivindicació veïnal de recuperar per a l’ús ciutadà dos espais necessaris per al desenvolupament de nous equipaments municipals i l’augment del parc d’habitatges públics.

Tal com estableix el document acordat, l’Ajuntament cedirà la propietat de dos solars a la Zona Franca perquè el Departament de Justícia de la Generalitat es faci càrrec de la construcció de dos nous centres penitenciaris, un de règim obert i un altre de règim ordinari. A més, l’Ajuntament tramitarà una Modificació del Pla General Metropolità per tal d’adequar urbanísticament els solars i permetre que s’hi puguin desenvolupar els nous centres.

El pacte també inclou que l’Ajuntament comprarà el solar del Centre Obert 2 ubicat al carrer del Pare Manjón, a la Trinitat Vella, per construir-hi 265 nous habitatges socials, 110 dels quals destinats a reallotjaments. D’aquesta manera, les dues administracions s’impliquen conjuntament en la millora de la qualitat de vida als barris i en la dignificació de les instal·lacions dels serveis penitenciaris a Barcelona.

 

Author: Redacció Cornella Baix Llobregat

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada