S’estrena ‘Fins a l’últim home’

Mel Gibson porta la vida de Desmond Doss al cine amb ‘Fins a l’últim home’

Desmond Doss renuncia a la violència i cura els ferits de guerra, també a ‘Fins l’últim home’

Gibson s’ha superat amb una pel·lícula emocionant i brutal, Fins a l’últim home, que ens situa al Japó l’any 1945. Allà Desmond Thomas Doss, tot i ser religiós i contrari a la violència, s’allista a l’exèrcit dels Estats Units en plena Segona Guerra Mundial. Haurà de lluitar contra tot un estament militar i enfrentar-s’hi a un judici de guerra pel fet de negar-se a agafar el rifle. Aconsegueix ser fidel als seus principis rebutjant la violència i ajudant els malalts i ferits.  Serà metge al front japonès.

Si en un principi és rebut amb cert recel en la brutal conquesta d’Okinawa, més tard serà un home respectat pel fet de demostrar qui és, ja que ha salvat 75 homes ferits.

A més, Gibson evita qualsevol tipus d’excés sentimentaloide i se centra en l’exposició dels fets. El gran treball dels actors ajuda a enfortir el classicisme amb un element sentimental bastant clar.

Gibson va reconèixer les seves dubtes per a dirigir aquesta història al cinema, però quan va conèixer la vida de Desmond Doss, no s’hi va poder negar. Es tracta, a més, d’una obra pòstuma per a Doss. Va ser el primer objector de consciència i va morir l’any 2006, però havia donat permís i aprovació per a produir el documental sobre la seva vida. S’ha de recordar que va ser condecorat amb una Medalla d’Honor.

Així doncs, de la mà de l’actor Andrew Garfield, Gibson aconsegueix una pel·lícula amb molt bones crítiques.ç

No és el primer cop que un actor decideix experimentar com a director en algun moment de la seva carrera. El que resulta menys habitual, però, és que vagi més enllà i tingui continuïtat. Això és el que passa amb Mel Gibson. Primer amb El hombre sin rostro i també amb Braveheart, Apocalypto o La pasión de Cristo.

Author: Redacció Cornella Baix Llobregat

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada