Cornellà signa el nou Acord Social contra la Crisi

L’Acord Social, signat el passat desembre, pretén incidir en eixos com l’educació, l’acció social i l’habitatge.

El nou Acord Social contra la Crisi (2016-2020) signat al setembre, “és el full de ruta perquè la ciutat progressi i camini cap a una societat més justa, inclusiva, igualitària i integradora”, informa el consistori. Els eixos de treball de l’acord són l’educació, l’acció social i l’habitatge. El document de compromís compta amb el suport de més de quaranta entitats i agents socials de Cornellà.

Entre les actuacions previstes per l’Acord en l’àmbit de l’educació destaca l’aposta per cicles de modalitat dual o el foment del treball en xarxa per impulsar projectes com l’Aula Oberta o l’Escola de Segona Oportunitat, per facilitar la transició escola-treball. També es preveuen ajudes específiques per afavorir la inserció laboral de col•lectius en risc d’exclusió social, com la Taula de Concertació Social.

A més l’Acord preveu actuacions com l’elaboració del projecte ‘Cornellà, defensora del treball digne’, juntament amb els sindicats, per garantir la defensa dels drets socials i laborals. També es contempla la creació d’una Oficina d’Eficiència Energètica i l’elaboració d’una proposta de tarifació social per a alguns serveis.

Pel que fa a l’habitatge, es fomentarà la col·laboració del consistori amb altres administracions per promoure i ampliar el parc de pisos de lloguer social, així com potenciar organismes com l’Oficina de Mediació Hipotecària i la imposició de sancions a les entitats financeres amb habitatges buits.

Author: Redacció Cornella Baix Llobregat

Deixa un comentari

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.