79,2 milions d’euros de Pressupost per al 2017

El Pressupost contempla un augment de la partida per a manteniment i serveis, i l’acció social i l’ocupació.

L’Ajuntament de Cornellà ha aprovat per 2017 un pressupost de 79,2 milions d’euros, amb el suport dels grups municipals del PSC, ICVerds-EUiA i ERC. Per la seva banda, el grup mixt es va abstenir, i PP, Ciutadans i Cornellà en Comú-Crida per Cornellà, van votar en contra.

El comptes d’enguany augmenten la despesa social en un 9% per a ocupació i un 2,2% per a conservació de l’espai públic. El consistori també preveu la dinamització de la ciutat a través de la Cultura, per mig de l’augment de les partides per a projectes de teatre, memòria històrica, lectura, patrimoni, igualtat, la futura Escola d’Humanitats,
campanyes culturals pròpies i suport a les entitats.

5,3 milliones d’inversió

El pressupost aprovat de forma definitiva inclou 5,3 milions en inversions, amb un augment del 26% respecte de l’any passat, i la inclusió de 8 projectes presentats per la ciutadania en el marc de la primera experiència de Pressupostos Participatius. En les partides també es s’inclou leforma del col·lector IV, de l’estadi municipal i Ca Carbonell, i la instal·lació d’una tirolina en Ca Mercader. Pel que fa a les actuacions de la via pública destaca la reforma del carrer Verge de Montserrat i de l’entrada nord a la ciutat, ambdues part del projecte ‘Cornellà Natura’.

Eixos d’actuació

Entre les principals línies d’acció del consistori, la partida destinada a manteniment i serveis creix un 2,3% respecte a l’any passat, amb l’objectiu d’adequar-la a les necessitats de la ciutat.

Pel que fa al component social dels pressupostos, destaca el crèdic pressupostari de 150.000 euros per fomentar noves activitats econòmiques, l’autoocupació i el cooperativisme, en el marc del projecte Acció Social. Dins d’aquest mateix acord, hi haurà un nou crèdit pel programa d’arranjaments d’habitatges de persones majors. També augmenten l’aportació a la Fundació per a l’Atenció a les Persones Depenents, les ajudes a la infància, adults i els serveis de teleasistencia. Globalment, s’incrementa la despesa en Acció Social un 2,6%.

Author: Redacció Cornella Baix Llobregat

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada